Galleri / Billeder 1998-2007 / Første billeder.

Første billeder.

Jeg har fået fat i traktoren helt tilfældigt. Jeg har i mange år skovet i Krengerup skoven ved Glamsbjerg og da jeg de senere år var alene i skoven, manglede jeg en traktor.

Jeg var rundt og se på flere, men syntes at ca. 6000 kr for en diesel traktor var for dyrt . Pludselig kommer en ung mand, som vi havde boende et stykke tid hos os og siger, at hans bedstefar havde en traktor stående som jeg kunne få for 2500 kr.

Jeg lejede trailer og kørte til Korup ved Odense og så den .Du milde - det græs den stod i var mange gange højere end trakoren. Det første jeg spurgte om var: "Kan den starte?"." Ja ja, det var kun nogle få år siden, de havde brugt den til at pløje aspagers med.", svarede bedstefaren.

Ja jeg var måløs , men hvis den kunne starte så var handlen ok. De brugte lidt tid på at finde et batteri og lidt æter og  den sprang igang og gik faktisk fint. Ja,den lød godt.

Jeg kom hjem og vi fik lidt luft i hjulene og diesel på tanken og så i skoven, men jeg kom ikke langt før der var hul i tanken og så hjem igen. Der opdagede jeg først mærkepladen med årgang og data. Det var jo en veteran , jeg vidste ikke, hvad jeg købte og bedstefaren vidste ikke hvad han solgte, ellers havde den nok været en del dyrere.

De første billeder her er fra ødelæggelserne efter stormen 1999-2000 hvor ca. 135 ha grantræer væltede i Krengerup skoven. Jeg skulle fælde alle de løv træer som stod i vejen for et Finsk Skov team som skulle fælde og skære alle de grantræer op. Det tog dem 15 måneder og de arbejdede 12 timer om dagen og med moderne skovmaskiner , som fælder , skærer og afgrener i en omgang.

Den har nok efter hånden hjulpet mig med at køre 500-600 m3 træ hjem siden jeg købte den og den kører stadig på aftægt her i Krengerup skoven selv om den er blevet restaureret en del siden.