Galleri / Billeder 2008 / Dampmaskine 2008.

Dampmaskine 2008.

Det var utroligt så godt velbevaret, den var. Der manglede ikke en skrue eller et smøreglas. Da leje overfald blev afmonteret , for at fjerne krumtappen , var der stadig olie på oversiden af krumtappen.

Den blev delt i 3 dele: cylinder , krumtap og svinghjul. Ellers ville vi ikke kunne få den ud. Svinghjulet vejede ca. 3 tons og havde en diameter på 2 meter og 30 centimeter.

Der blev hugget et hul i muren og de tre dele blev trukket ud med taljer. Svinghjulet skulle tages med kran ud mellem to bygninger, hvor der var ca. 50 cm bredde mellem bygningerne og svinghjulet var ca.30 cm ,så det var præcitions kørsel fra kranføreren , men han var meget tålmodig, modsat os andre.

Dampmaskinen står nu i Langeskov på Fyn og skal efter restaurering stilles op der . Desværre er det nok ikke muligt at skaffe en kedel ,som kan levere damp nok, uden at det bliver for dyrt , den skal også certificeres løbende og det er også dyrt. Så den kommer nok til at køre på trykluft , så folk kan se den køre uden at den så arbejder med noget.